Kuchnia azjatycka ma się świetnie i basta. Jest modna, jest trendy, jest popularna, itd. Czy nam się to podoba, czy nie.
Niektórzy twierdzą, że wszystko co obce, musi być złe. Są też tacy, którzy lansują hipotezy o tym, że niby nie jesteśmy przyzwyczajeni do azjatyckich smaków, że powinniśmy swojskie schabowe i kiszoną kapustę wcinać. A nie jakieś sushi, curry, czy inne demony. No cóż - nikt nikomu siłą sushi do ust nie pakuje. Więc proszę mi też siłą pomidorowej nie wciskać!
Ja lubię sobie poeksperymentować. Lubię kuchnię tajską, japońską, czy hinduską. Lubię włoską, hiszpańską i meksykańską. Schabowych nie lubię, ale żurek, czy bigos to już chętnie. Jakoś nie czuję się nieprzystosowana do azjatyckich smaków. A są to smaki bogate. Uwielbiam te połączenia, lubię jak danie ma co najmniej 20 składników. Lubię ostre, słodkie i słone jednocześnie. I jakoś nie wydaje mi się, żeby mój organizm od tego wariował. Za to ze szczęścia wariują kubki smakowe.
Nie jem dużo. Porcje w polskich restauracjach dobijają mnie swoją obfitością. Lubię różne smaki, lubię być zaskoczona. Lubię eksperymenty, zwłaszcza we własnej kuchni. przepis na zielone curry
Wpis inspirowany jest również tajskie curry przepis
Wpis inspirowany jest również wegetariańskie curry przepis
Jeśli mowa o przepis na zielone curry to wspomnę też o innych źródłach.
Więcej informacji także tutaj zielone tajskie curry przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz